Izložba ‘Fragmenti II: Beograd’ dolazi u Beograd

English

Izložba Fragmenti II: Beograd od 19. do 30. aprila je sastavni deo programa JP „Beogradske tvrđave“ u okviru manifestacije Dani Beograda od 16. do 19. aprila.

Vesna Klačar-Nedimović prvi put izlaže radove na otvorenom prostoru. 

Seriju grafika Fragmenti II: Beograd posvetila je svom rodnom gradu. Iako je 1991. godine emigrirala u Australiju, ona često kaže: „Ja sam napustila Beograd, ali Beograd nije napustio mene“.

Fotografijama je zabeležila svoj put 2010. godine, kako bi sačuvala uspomene na svoj grad i dokumentovala putovanje. Fotografije je transformisala u tradicionalnu i digitalnu grafiku, prikazujući detalje Beogradske arhitekture, sa mapom grada.

Olivera Vučković, rukovodilac Službe za programsku delatnost, JP “Beogradska Tvrdjava” kaže da će ova izložba biti poseban doživljaj za Beograđane i goste grada. 

 JP „Beogradska tvrđava“ podržalo je izložbu Fragmenti II: Beograd jer je  prepoznalo poseban  doživljaj Beograda umetnice Vesne Klačar Nedimović. Umetnica koja je hiljadama kilometra udaljena od svog grada i dalje je inspirisana istim. Njena sećanja su jača od zaborava, a inspiracija veća od  udaljenosti dva kontinenta. Grafika u različitim tehnikama isprepletana sa planovima grada daje posebne, gotovo jedinstvene vizure glavnog grada. Poetika Vesne Klačar Nedimović kroz izložbu na Savskom šetalištu biće tako dostupna mnogobrojnim posetiocima Beogradske tvrđave i parka Kalemegdan.

Fragmenti II: Beograd 

19 – 30 april 2017 | Savsko šetalište, Park Kalemegdan

Otvaranje izložbe je 26. aprila u 11h.

Izložbu će otvoriti Ambasadorka Australije u Beogradu NJ.E. Julija Fini, v.d. Sekretara za Kulturu Grada Beograda Ivona Jevtić i Direktor JP “Beogradska tvrđava” Petar Andrijašević.

Digitalna Pozivnica | Saopštenje | PlakatPozivnica|

Fragmenti II: Beograd, 2013, Digitalna štampa

Fragmenti II: Beograd, 2014, Duboka štampa

This slideshow requires JavaScript.